Monday, December 29, 2008

Yay -2009

Kariyerde ani değişiklikler

R. HAKAN KIRKOĞLU hkirkoglu@e-kolay.net
güncellenme zamanı 29.12.2008


astroloji burç yay
Satürn Yay’lara kariyer alanında daha dengeli bir ilerleme getirecek. 29 Ekim’den sonra üzerinizdeki iş yükünün hafiflediğini göreceksiniz

Uzun yıllardır burcunuzda olan Plüton, bu yıl Oğlak burcuna ilerledi ve bir ölçüde sizi kişisel konularda rahat bıraktı. Artık bu yıldan itibaren Plüton kazancınızı, birikimlerinizi artırma yönünde sizi daha mücadeleci kılacaktır. Yeteneklerinizi harekete geçirmeniz ve daha fazla maddi imkân ele geçirmeniz gerekiyor. Bu yüzden bu önemli transit, önümüzdeki 16 yıl boyunca, özellikle kariyer, para ve iş konularında hayatınıza yenilenme, değişim, kurumsallaşma, ciddiyet kazanma ve mücadele getirecektir.
Genel olarak iş konularına bakıldığında 2007 sonbaharından bu yana çok huzurlu değilsiniz. Satürn transiti dikkat çeken başarılar getirdiği gibi, çok fazla detay, iş yükü ve yeniden organize olma zorunluluğu taşıyor. Şimdi bu dönemde 2010 yılının ilk yarısına kadar, hem kariyerinizde önümüzdeki yedi yılı yeniden tanımlamak ve planlamak zorundasınız, hem de bir yandan ev, yerleşim, ailevi durumlarda yeni bir denge kurmak durumundasınız. Bu yıl iş ve ev arasında yepyeni koşullar getirecektir.
Bu yıl Jüpiter’in yani burcunuzun yöneticisinin desteğine de sahip olacaksınız. 5 Ocak’tan itibaren, eğitsel alanda, zihinsel konularda, yolculuklarda ve yapacağınız sözleşmelerde ilerleme sağlayabilir, yakınlarla ilişkilerinizi zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca bu yıl idealize ettiğiniz konular, sosyal faaliyetler açısından da verimli geçebilir.

Şanslı alanlar
Jüpiter’in destekleyici açısı altında fırsatların olduğunu ve zekânızı daha verimli kullanabile-ceğinizi fark edeceksiniz. 5 Ocak’tan sonra eğitsel konulara yönelmek, yabancılarla ilgili işlere girişmek ve hareket halinde olmak hem kişisel hem de kariyer alanında sizi zenginleştirecektir. Bu zenginleşme parasal yönde değil, bilgi ve iletişim alanında olacaktır.
Bu arada Neptün 14 - 19 Aralık doğumlu Yay’ları daha fazla etkileyecek. Bu tarihlerde doğan Yay’lar sosyal alanda, idealist çalışmalar içinde, gruplarla daha fazla ilgilenebilirler.
29 Ekim’den sonra burcunuzu, özellikle 23 - 27 Kasım tarihli Yay’ları destekleyecek olan Satürn kariyer alanında daha dengeli bir ilerleme getirecek. 29 Ekim’den sonra üzerinizdeki yükün hafiflediğini göreceksiniz.
Enerji ve savaş gezegeni Mars’ın burcunuzla uyumlu açılar içinde olduğu dönemlerde daha zahmetsiz ilerleyebilirsiniz. 4 Şubat - 15 Mart arasında yapacağınız sözleşmelerde çok daha girişken ve cesur davranabilirsiniz. 22 Nisan - 31 Mayıs arasında risk alabileceğiniz, yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz bir dönemde olacaksınız. 16 Ekim sonrasında ise yabancılara ilişkin konular, eğitim, akademik uğraşlar, yurtdışına ait gelişmeler ve belki de hukuki konular daha fazla enerjinizi alacak. Ancak Aralık ayından itibaren bu projelerinizde, yavaşlama olabileceği gibi, bazı huzursuzluklar ve tartışmalar da yaşayabilirsiniz.

Zorlayıcı konular
Satürn-Uranüs arasındaki karşıtlık bu yıl ev ve iş arasındaki dengenizin değişebileceğini ve huzursuz olabileceğinizi göstermekte. Bu gerginlik özellikle 11-18 aralık doğumlu Yay’lar tarafından şiddetle hissedilecek. Bu dönemde doğanlar, esnek olmaya çalışmalı. İş alanında çok yük ve sorumluluk olduğu gibi, özel hayatınızda, eve ve yerleşime ait konularda da ani değişiklikler var. Söz konusu gerilim 29 Ekim’den sonra hafiflemeye başlasa da, tam anlamıyla geçmesi için 2010 yılının ikinci yarısını beklemelisiniz. Bu gerginliğin sağlığınızı bozmamasına önem vermelisiniz. Çünkü bir yandan başkaldırmak ve kendi yolunuzda ilerlemek isterken, işe ve kariyerinize ait sorumlulukların da önemini hissedeceksiniz. Bu durum yaşanan ekonomik gelişmelerden de kaynaklanıyor olabilir.
Ayrıca bu yıl 12 Temmuz -25 Ağustos döneminde ilişkilere, evlilik ve anlaşmalara daha ciddi yaklaşmalısınız. Gereksiz tartışmalara girmeniz ve sadece kendinizin haklı olduğunu düşünmeniz, haklı olsanız bile düşmanlar kazanmanıza yol açabilir.

Merkür’ün geri hareketi
Merkür bu yıl 11 Ocak - 1 Şubat, 7 - 31 Mayıs, 7 - 29 Eylül tarihleri arasında geri harekette olacak. Bu dönemlerden ilkinde sözleşmeler, eğitime ya da yolculuklara ait konularda, ikincisinde sözleşmeler ve ikili ilişkilerde, evlilikte, anlaşmalarda, sonuncusunda ise grup çalışmaları, arkadaşlıklar ve geleceğe yönelik beklentilerinizde doğabilecek gecikmeyi göz ardı etmemelisiniz.



YAY 23 Kasım 21 Aralık

Para, iş hayatı ve kariyer
2007 Eylül’ünden bu yana kariyerinizde kısıtlayıcı şartlar içindesiniz. Bu koşulların bir bölümü, sizin dışınızdaki nedenlerden olabilir. 2010 ortasına kadar sürecek olan Satürn-Uranüs karşıtlığı, bu yıl iş ve özel hayatınızdaki konuları dengeleme uğraşında olacağınızı göstermekte.
29 Ekim’den sonra işte üzerinizdeki stresler azalırken, özellikle grup çalışmaları açısından yeni bir döneme gireceksiniz.
Bu yıl yeni sözleşmeler, anlaşmalar, güzel fırsatlar getirmekte. Bu sözleşmeleri 15 Haziran’a kadar tamamlayabilir ve 13 Ekim’den sonra da olumlu yönlerini görmeye başlayabilirsiniz. Plüton’un Oğlak burcuna ilerlemesi de, maddi alanda daha fazla kazanmak için mücadeleye gireceğinizi anlatmakta.

Sağlık
Hareketli ve iyimser bir yapıya sahip olsanız da, bu yıl ortaya çıkan gerginlikler yüzünden sağlığınıza daha fazla önem vermelisiniz. Özellikle 11-18 Aralık doğumlu Yay’lar stresli koşullar karşısında kendilerine özen göstermeliler. Stres getirebilecek bir dönem de, 31 Mayıs-25 Ağustos arasında olabilir.

Eğitim
2009’da eğitim konusunda en şanslı burçlardan birisisiniz. Bu yıl uzun zamandan beri ertelediğiniz eğitim olanaklarını yeniden bulabilirsiniz. Yeni bir dil öğrenmek ya da istediğiniz alanda ilerlemek açısından başarılı bir yıl olacak.






YAY KADINI İÇİN AŞK
Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde ilişkilerinizde daha tutkulu ve hareketli olabilirsiniz. 4 Şubat-15 Mart, 22 Nisan-31 Mayıs ve 16 Ekim sonrası Mars’ın akıcı enerjiler getirdiği dönemlerdir. Bununla birlikte, 12 Temmuz-25 Ağustos arasında iddialaşmalar, fikirlerin çatışması yüzünden yaşayabileceğiniz bazı huzursuzluklar olabilir.


YAY ERKEĞİ İÇİN AŞK
Bu yıl Venüs’ün burcunuzla uyumlu açılarda olduğu dönemlerde aşkta daha mutlu olabilir, ilişkilerinizden keyif alabilirsiniz. 3 Şubat-6 Mart, 24 Nisan-6 Haziran, 5 Temmuz-1 Ağustos, 26 Ağustos-20 Eylül, özellikle 2-25 Aralık böyle dönemlerdir. Venüs’ün geri harekette olacağı 6 Mart-17 Nisan döneminde evlilik ve anlaşmalarda daha dikkatli olmalısınız. Bu tarihler arasında evlilik yapmak çok uyumlu sonuçlar getirmeyebilir.


Yükselen burçlarına göre Yay
YÜKSELEN KOÇ 2009 sonbaharından bu yana iş ortamında aşırı yük söz konusu. Neyse ki kasımdan itibaren bu yoğun çalışmalarınızın karşılığını almaya başlayacaksınız. Bu yıl arkadaşlıklar, takım çalışmaları açısından oldukça şanslısınız.

YÜKSELEN BOĞA Bu yıl kariyerinizde yeni fırsatlara odaklanacaksınız. Ayaklarınızı yere sağlam bastığınız sürece, 2009 işte öne çıkma getirecek. Sonbaharda iş hayatında daha dikkatli olma gereği var. Bu dönemde iş ortamında ilişkilerinize de önem vermelisiniz.

YÜKSELEN İKİZLER 2009 kendinizi geliştir-meniz açısından çok bereketli bir yıl olacak. Eğitsel konular ve yurtdışına ait gelişmelerde daha aktifsiniz ve şanslısınız. Ayrıca bu yıl son yedi yıldır üzerinde çalıştığınız konuların sonuçlarını da almaya başlayacaksınız.

YÜKSELEN YENGEÇ Geçtiğimiz yıldan bu yana ilişkilerinizde, evlilikte ve ortaklaşa konularda bir dönüşüm içindesiniz. İlişkilerinizde ortaya koyduğunuz hassasiyeti dengelemeye bakmalı, zayıflıklarınızı daha iyi görmelisiniz. Değişiklikler karşısında direnmemeniz en iyisi.

YÜKSELEN ASLAN 2009 evlilik, anlaşmalar ve ortaklaşa konular açısından pek çok fırsatla dolu. 2007 sonbaharından bu yana maddi konularda çok fazla kısıtlama söz konusuydu neyse ki kasımdan itibaren sahip olduğunuz birikimleri daha iyi değerlendirebileceksiniz.

YÜKSELEN BAŞAK 2007 sonbaharından beri Satürn size çok fazla yük getirdi. Kasımdan sonra bu kısıtlamaların dağıldığını görecek-siniz. İşte ortaklaşa kazançlar ve ciddiyet gerektiren yeni projeler olabilir. İş ortamında kendinizi geliştirebileceğiniz şanslar var.

YÜKSELEN TERAZİ Son iki yıldır işle ilgili alanda ve genel olarak hayatınızın akışında büyük bir karmaşa var. Pek çok şey dağılmakta ve sona ermekte. Bu yıl kasımdan sonra belirsizliklerin azalacağını göreceksiniz ve kişisel alanda çok daha net olabileceksiniz.

YÜKSELEN AKREP Bu yıl ev ve ailevi konulara önemli bir hareketlilik getirecek. Yeni bir yere yerleşmek ya da aileden destek almak söz konusu olabilir. Ancak kasım ayından itibaren evlilik, ortaklıklar gibi konularda daha dikkatli davranmalısınız.

YÜKSELEN YAY 2007 sonbaharından bu yana iş hayatında artan yükler kariyerinizdeki hızınızı yavaşlattı. Kasımdan sonra kendinizi yaratıcı hissettiğiniz alanlarda yeni riskler almaya başlayacaksınız. Bu yıl eğitsel konular açısından oldukça şanslısınız.

YÜKSELEN OĞLAK 2009’da yeteneklerinizi geliştirmek ve bu yeteneklerden kazanç elde etmek açısından güzel olanaklar var. Kasım ayından itibaren işte yükselmeler olabileceği gibi, fazlasıyla test de edilebilir siniz. Anlaşmalar hayatınıza yeni şekiller verebilir.

YÜKSELEN KOVA Jüpiter sayesinde bu yıl yenilikler, başlangıçlar açısından oldukça iyimser ve keyifli geçecek. Geleceğe yönelik hedeflerinizde daha iyimser olacaksınız. Akademik konular, yurtdışına ilişkin imkanların önü açılabilir.

YÜKSELEN BALIK Bu yıl ortaklaşa alanda, evlilik ve anlaşmalarda ani değişiklikler gündeme gelebilir. Kasımdan sonra mali durumunuza ve ortaklaşa konulara daha sorumlu biçimde yaklaşabilirsiniz. Borç alacak, yatırımlar, miras gibi konularla da uğraşabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comments.

background

free counters