Thursday, December 25, 2008

2009 - Akrepler

R. HAKAN KIRKOĞLU hkirkoglu@e-kolay.net
güncellenme zamanı 25.12.2008

akrep astroloji burç özellikleri
Jüpiter bu yıl eve ait yatırımlar ve yeni bir yere yerleşim konularında sizi şanslı kılmakta

Bu yıl genel olarak destekleyici açılar dikkat çekiyor. Zorlayıcı transitler yok değil ancak pek çok alanda ilerleme sağlayabileceksiniz. 2003’ten bu yana burcunuzla uyumlu bir açıda olan Uranüs, sizi çok daha özgür, yaratıcı alanda yenilikçi, aşkta farklı ve bağımsız kılmakta. Pek çok Akrep açısından bu transit, ani bir aşk, bir çocuğun doğumu ya da yaratıcı alanda ortaya koymaya başladığı bir ilgi ya da hobi anlamına gelmekte. Bu yıl özellikle Uranüs’ün değiştiren, yenileyen, elektriklendiren enerjisini 12 - 19 Kasım doğumlu Akrep’ler almakta. Bugünlerde doğanlar hayatlarında değişiklik yapmaktan korkmamalı ve kişisel yeteneklerini açığa çıkarmaya bakmalılar.
Bu özgürleşme, yenilenme ve yaratıcılığını daha bağımsız biçimde ortaya koyma etkisinin yanında, 2007 sonbaharından itibaren, geleceğe yönelik hedeflerinizde daha dikkatli ve bir ölçüde kontrolcü hale gelmeye başladınız. Bu yeni dönemde grup çalışmaları özellikle kariyerinizi, işinizi ilgilendiren alanlarda daha faza organizasyon ve iş yükü ortaya çıkmakta.
29 Ekim’den sonra ve 2010 yılı ikinci yarısında daha net hale gelecek şekilde, ilişkilere, evliliğe ve ortaklaşa konulara daha kontrollü ve önlemci yaklaşmanız gerekecek.
Satürn’ün 29 Ekim’de Terazi burcuna geçmesi bazı çözülmelere, sonlanmalara ve yeni arayışlara yol açabilir. Bu yeni süreçte, iş ortaklıkları üzerinizde yük gibi görülebilir. Evlilik konusu yine zorlanabilir. Kısaca anlaşmalara, ortaklaşa konulara özen göstermeli ve mümkün olduğu kadar şeffaf olmaya bakmalısınız.
Bu yıl Jüpiter’in konumu evle ilgili konularda genişleme fırsatlarının olacağını göstermekte. Evde yeni bir doğum olabileceği gibi, eve ait yatırımlar da gündeme gelebilir.

Şanslı alanlar
Yukarıda değindiğimiz gibi Jüpiter bu yıl eve ait yatırımlar ve yeni bir yere yerleşim konularında sizi şanslı kılmakta. Oturduğunuz yerdeki şartları daha iyi hale getirebilirsiniz.
Özellikle 12-19 Kasım doğumlu Akrepler risk aldıkları konularda, yaratıcı alanda kendi içlerinden geldiği gibi hareket etmek isteyecek ve oldukça başarılı olacak.
Geçtiğimiz yıldan başlayarak Plüton da burcunuza olumlu bir destek vermeye başladı ve bu uzun yıllar alacak bir süreç. Bu yıl özellikle 24-27 Ekim doğumlu Akrep’ler iş hayatında güçlü kişilerden destek görebilirler.
Enerji ve savaş gezegeni Mars’ın burcunuzla uyumlu açılar içinde olduğu dönemlerde daha zahmetsiz ilerleyebilirsiniz. 4 Şubat’a kadar olan dönemde sözlerinizle güçlü etki yaratabilecek bir dönemde olacaksınız. 15 Mart - 22 Nisan döneminde yaratıcı konular, aşk hayatınız ve risk aldığınız pek çok konuda daha cesursunuz. 25 Ağustos-16 Ekim döneminde inançlarınız konusunda mücadele söz konusu olabilir.

Zorlayıcı konular
Özellikle mayıs-haziran döneminde eve ait konularda uyanık davranmak gerekebilir. Bu yıl 15-20 Kasım doğumlular Neptün’ün karesi altında hayat yönlerinde karmaşa hissediyorlar. Kadınlar açısından bu, eşleri ile ya da baba ile ilgili problemler anlamına gelebilir. Neptün’ün bu zorlayıcı transiti kararlarda bulanıklık, yanlış anlamalar ve aldanmalar getirebilir.
Genel olarak iş hayatında otorite figürleri ya da devletle olan ilişkilerde açık ve dürüst davranmanın önemi çok büyük.
Sonbahardan itibaren anlaşmalara, ortaklıklara daha ciddi yaklaşma gereği doğabilir. 16 Ekim’den sonra Mars, Aslan burcuna ilerleyecek ve daha sonra 20 Aralık 2009-10 Mart 2010 döneminde geri harekette olacak. Bu dönemde dikkatli olmazsanız, işte, mesleki alanda, otorite figürleri ile ilgili konularda aşırı gururun getirebileceği çatışmalar olabilir. Bu nedenle 16 Ekim’den sonra dikkat çekmek, başarılı olmak istediğiniz konularda sinirlerinize hakim olabilmeli ve gereksiz tartışmalara girmemelisiniz.

Merkür’ün geri hareketi
Merkür bu yıl 11 Ocak - 1 Şubat, 7-31 Mayıs, 7-29 Eylül tarihleri arasında geri harekette olacak. Bu dönemlerden ilkinde eve, yerleşime ait konularda, ikincisinde finansal konularda, sözleşmelerde, miras, sigorta, borç- alacak işlerinde, sonuncusundaysa elde olmayan, özellikle ilişkiler, evlilik ya da anlaşmalara daha fazla dikkat etmeli, bu alanlarda doğabilecek gecikme ve sıkıntıları göz ardı etmemelisiniz.

AKREP KADINI İÇİN AŞK
Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönem-lerde ilişkilerinizde daha tutkulu ve hareketli olabilirsiniz. 4 Şubat’a kadar olan dönem, özellikle 15 Mart-22 Nisan, 25 Ağustos- 16 Ekim Mars’ın akıcı enerjiler getirdiği dönemlerdir. Bununla birlikte, 31 Mayıs- 12 Temmuz döneminde kıskançlıklara ve tartışmalara dikkat etmek gerekiyor. Bu dönemde güvensizlikler yaşanabilir.

AKREP ERKEĞİ İÇİN AŞK
Bu yıl Venüs’ün burcunuzla uyumlu açılarda olduğu dönemlerde aşkta daha mutlu olabilir, ilişkilerinizden keyif alabilirsiniz. 3 Ocak-3 Şubat, 1-24 Nisan, 6 Haziran-5 Temmuz, 1-26 Ağustos, özellikle 8 Kasım-2 Aralık böyle dönemlerdir. Venüs’ün geri harekette olacağı 6 Mart-17 Nisan döneminde evlilik ve anlaşmalarda daha dikkatli olmalısınız. Bu tarihler arasında evlilik yapmak çok olumlu sonuçlar getirmeyebilir.

Para, iş hayatı ve kariyer
Bu yıl enerjinizi ve hevesinizi iyi kullanmanız gereken bir yıldasınız. 29 Ekim’den sonra hedeflerden sıyrılmaya başlayabilirsiniz. Bu yıl özellikle 15-20 Kasım doğumlu Akrep’ler kariyer alanında dağılmalar yaşayabilir. Ancak 24-28 Ekim doğumlu Akrep’ler tam tersine yepyeni enerjiler ve motivasyonla dolular. Otorite figürlerinden destek görebilir ve süregelen ekonomik krize çok daha iyi uyum sağlayabilirler. Parasal alanda, yatırımlardan yararlanma imkânı olabilir. Jüpiter’in konumu özellikle topraktan, aileden ya da evden kaynaklanabilecek fırsatların olabileceğini göstermekte.
Kariyer alanında 16 Ekim sonrasındaki şartlara özel bir önem vermelisiniz. Bu tarihten sonra başlayabilecek bir projede uzun vadeli düşünmek gerekebilir.

Sağlık
Sağlık açısından sert transitler yok, ancak 15-20 Kasım doğumlular ilaç kullanımına daha dikkat etmeli. 29 Ekim sonrasında duygusal konular yine huzursuz edici olabilir. Genel olarak 22 Nisan- 25 Ağustos arasında bedeninize daha fazla özen göstermelisiniz. 22 Nisan-31 Mayıs arasında fazla çalışma ve aşırı fiziksel egzersiz yarardan çok zarar getirebilir.

Eğitim
Eğitim hayatında daha hırslı olabileceğiniz bir yıldasınız. Özellikle 24-28 Ekim doğumlu Akrep’ler bu yıl hedeflerine ulaşmakta oldukça azimli davranacaklar.

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comments.

background

free counters