Thursday, October 25, 2012

HAKAN KIRKOGLU'NDAN - RUHUNUZUN NOKTASI

Ruhunuzun noktası

Sizlere astrolojik haritada şans noktası kadar önemli başka bir noktadan söz edeceğim. Bir haritayı detayları ile incelerken, belli başlı noktalar vardır. Bunlardan en çok bilineni Şans noktasıdır. Kişinin kısmetini, kazanç yollarını ve imkanların hangi alanlarda ortaya çıktığını açıklayan bu nokta haritada Güneş, Ay ve yükselen burç derecelerinden hesap edilir. Ruh noktası da Şans noktasının tamamlayıcısıdır ancak maddi kazançlar ve imkanlardan çok kişinin yönelimlerini, yapmak istediği şeyleri ve özellikle iş, kariyer alanındaki eğilimleri açıklar. Ruh noktasının hesaplanması da aynı şans noktası gibidir ancak formül tersine döner. 
Bu noktayı hesap etmek için, astrolojik haritanızda Güneş’in, Ay’ın ve yükselen burcun derece değerlerini bilmeniz gerekir. Eğer bir harita çıkartmak isterseniz bunu www.astro.com sayfasından elde edebilirsiniz. Ruh noktasını hesap etmek için önce haritanızın gündüze mi, geceye mi ait olduğunu, yani gündüz mü, gece mi doğduğunu bilmelisiniz. Zira hesaplama formülü gece haritalarında tersine döner. Şöyle ki, gündüz haritaları için Ruh noktası=Yükselen burç derecesi+ Güneş’in derecesi – Ay’ın derecesi şeklindedir ancak gece haritaları için bu formül, Yükselen burç derecesi + Ay’ın derecesi – Güneş’in derecesi olur.Kuşkusuz daha kesin bir hesaplama için dakikaları da hesaba ekleyebilirsiniz.
Bunu bir örnekle açıklayalım, Orhan Pamuk’un haritasında ruh noktasını bulalım. Haritasında Güneş 16 derece İkizler’de, Ay 1 derece Yay’da ve yükselen burç derecesi ise 22 derece İkizler’de yer alıyor. Bu durumda formüle göre, bu dereceleri mutlak boylam olarak yazarsak (mutlak boylamda, 0 derece Koç 0, 0 derece Boğa 30, 0 derece İkizler 60, şeklinde devam eder) Ruh noktası gündüz haritası için yükselen burç için 82 derece + 76 derece (Güneş’in mutlak boylamı derecesi) – 241 derece (Ay’ın mutlak boylam derecesi), bu işlemin sonunda – 83 bulunur. Eksi çıktığı zamanda 360’la yeniden toplamalıyız, bu durumda ruh noktası 277 derece çıkar. Bu derece de, 7 derece Oğlak burcuna (Oğlak’ın 0 derecesi mutlak boylamda 270 olduğu için) karşılık gelir. Bu hesaplamadan Orhan Pamuk’un ruh noktasının 7 derece Oğlak burcunda olduğunu görüyoruz. Peki Oğlak burcundaki ruh noktası ne anlama gelir ? Oğlak yapı olarak hırslı, zirveye ulaşmak isteyen, mücadele eden, disiplinli ve hedeflerine odaklı, kendi içine daha kapalı bir burçtur. Kendisi bir yazar olarak disipline ve sıkı çalışmaya eğilimlidir. Bu nokta bizim çalışma stilimize ve bizi motive eden ögeleri de anlatır. Bu bakımdan, Pamuk’un haritasında İkizler gibi daha değişken bir burç dikkat çekse de, konu amaçlar ve ruhun eğilimleri olduğunda O’nda Oğlak’ın hırs ve mücadelesini görebiliriz. Eğer bu konuda daha fazla bilgi edinmek istersek bu kez, bu noktanın düştüğü burcun yöneticisini de hesaba katabiliriz. Pamuk’un haritasında Satürn’ün Akrep burcunda yer alması bu özelliklere derinlik, tutku ve fazladan bir kararlılık getirmekte.
Sezen Aksu’nun haritasında ise ruh noktası Balık burcuna, 8. Eve düşmekte. Balık’taki ruh noktası kişiyi hayal gücünün, fedakarlığın, vericiliğin ve sınırlanmama isteğinin harekete geçirdiğini gösteriyor. Bu noktanın yöneticisi olan Jüpiter ise yine yüceldiği Yengeç burcunda yer almakta. Bir bakıma Sezen Aksu’da su elementinin getirdiği koruyuculuk, annelik ve hassasiyet temalarının onun için motive eden faktörler olduğunu görüyoruz. Marilyn Monroe’nun ruh noktası Yay burcunda, 5. evde yer almakta. Bu ev sahneyi ve yaratıcılığı, aşkı açıklar. Yay burcundaki ruh noktası onun ruhen hareketli, iyimser, sorumluluktan pek hoşlanmayan, yeniliklere açık birisi olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda ruh noktasının yöneticisi Jüpiter (Yay’ın yöneticisi) Saka burcunda olduğu için, aynı zamanda bu durum onun entelektüel ve özgürlükçü kişilere doğru yöneldiğinin de işareti. 
Ruh noktası, bir kişinin temel eğilimlerini, yönelimlerini ve özellikle iş hayatında kullanmak isteyeceği konuları anlatır. Bu bakımdan, bir meslek ve kariyer konusunda karar vermek için ruh noktası mutlaka değerlendirilmeye alınmalıdır. 

HAKAN KIRKOGLU, KAYNAK INTERNET.

4 comments:

twinpeakprimitives said...

Dudu ben hesapladım :)))

Bizimki 16 derecede Koç burcunda :))
5. evimize düşüyor ve orada da Jüpiter ışıldıyor :)))

Şimdi bu yorumu merak edenler; bana nasıl buldun diye hücum ederler. Ama not düşüyorum na buraya... Söylümem! Siz de çalışın bulun demi?

twinpeakprimitives said...

Unuttum dimeyi foto çok yaxşimiş ki!

Nursun's Insights said...

he cox sagol baju, yerimizi yurdumuzu bilek biz de ona gore mesleemizi secek, zamani bosa harcamayak.

ivit bi zahmet arastirsinlar ya da astroloci anlayan bir ikiz edinsinler.

gooogoook said...

Nursun hanım benim de 14 derece 57 dakika ile Koç üzerinde bir Jüpiter'im var bilmem anlatabildim mi:)) yani sizlere bir parça göz kırpıyor (5. ev açısından dahasını bilemem), hobilerimiz vasıtasıyla tanışmamız tesadüf değil sanki;)).

Post a Comment

Thanks for your comments.

background

free counters