Wednesday, February 27, 2013

Traditional Hand Made Russian Toys-1

Chicken Pecking Grains

Nobody knows exactly  history and real age of this toy. Since many decades maybe centuries in Russia, each kid has had this toy in childhood. 

It was a great surprise to find one of them in Kiev's Andrewski Spusk last week. And guess who has this toy now?







11 comments:

Esen Can said...

Bu tavuklu oyuncaktan Nehir'e de almıştım küçücükken ;) Nehir'e, belki de kendime, o kadar sevmiştim, bugün de bunlardan gördüm Mettap Abla'da, çook uzaklardan gelmişler ;)
Bize gelen sevimli köpek- ki adı artık Köpüş- Nehir'in oldu, vermedi Ali Deniz'e, bütün akşam kim doyuracak Köpüş'ü diye yarıştılar :) Yatak yaptı yine Nehir ona da ve dedi ki hane halkına "Artık Köpüş de bizim ailemizin bir üvesi :), İyi davranın ona!" ilaçlarını verdi, matarasından suyunu verdi, öptü ve uyuttu, uykuda şimdi ;)
Sizden gelen her şey bizim çocuklar için "MUTLULUK" adını alıyor bizim evde, çikolatalar da bir güzel mideye indirildi, paskalya yumurtalarından bir anneye bir babaya ancak düştü ;)
Diyeceğim o ki, tüm bunlar ve anneye gelen paha biçilemez hediyeler için şükranlarımı sunuyorum canım arkadaşım Nursun hanımcım, sağolun, varolun, tuttuğunuz altın olsun ;)
Cüzdanınızın kalıbı çıkarıldı, Mettap Abla tarafından kesildi, ben eliyle de cüzdan formuna kavuşacak yakında ;) O ve kartvizitlik elbette :)
Çok selamlar, çok sevgiler, öperim de çok...

Nursun's Insights said...

Canim arkadasim Esen Hanimcim.

Hane halki ile ilgili dedikodulardan once ogleden sonra aktivitelerinize ve dedikodulara ilsikin tum dedikodulari almis bulunuyorum.

Kopus oglana cok sevindim , kapanin elinde kalmis resmen ama evinde mustlu mesut yasar artik. Nehir Hanim'in yarin arkadaslarina hava atacagi konularin olmasi ayri bir sevinc.

Bu oyuncak benim icin surpriz, cunku sadece bu bolgelerde lur aslinda. Siz nerden buldunuz da oynadiniz bak simdi merak yaptim.

Kucuk seylerin buyuk mutlululara vesile olmasi ne guzel. Onlar mutlu olacaksa biz de elimizden geleni elbette yapacagiz canim arkadasim Esen Hnim.

Cuzdan ve kartvizitligi merakla bekliyorum. Mehtap hanim da galiba el atmis azdan coktan.

Cok opuyorum sizi.

Esen Can said...

Bir başka sefer hep birlikte olur daha uzun görüşürüz inşallah ;) Ben bugünküne ucundan yetişebildim ;)
Bu tavuklu oyuncağı muhtemelen sizin o taraflardan gelenler yolda, yerde açtıkları tezgahta satıyorlardı, çok da ilgimi çeker bu tezgahlarda satılanlar, ilginç şeyler çıkıyor arada ;)
Vallahi kızım pek bir mutlu oldu, ilacını, yemeğini, suyunu, hatta balık yağını bile ihmal etmedi ve oğluma kaptırmadı oyuncağı ve akşamdan beri düşünüp duruyor, nasıl etse de okula götürse yarın diye ama sonunda akıllı kızım önce öğretmeninden izin alıp öyle götürmenin uygun olacağına karar verdi ;)
Mehtap ablanın eli değdiği için garanti veriyorum süper olacak :)

Nursun's Insights said...

Duydum duydum. Hani telefondan borek yeme imkanim olsaydi orda olmus kadar olacaktim, naklen yayin yaptilar bana.

Vallahi Esen Hanim, minciklanacak cok sey var burada, gelip kendi elcagizinizla minciklamanizi bekliyorlar, oyle diyeyim.

Insallah en kisa zamanda ara kapatalim, boyle blog sayfalarinda zor oluyor.

Nehir'e gelince; o zaten her hali ile fenmenler listemizde. Eminim bir yolunu bulup okula goturu ve orada da fark yaratanlar liste basi ya da farklilar kolu baskanligini kapar.

Nurdan yayin yapti bi goz atin bu arada.

Pati sseri said...

90'ların başında Karadeniz'deydim, pazar yeri resmi oradaki Rus pazarlarını hatırlattı.

Nursun's Insights said...

80'li yillarda Bulgar ve Romen pazarlari acilirdi.90 sonrasi yerlerini Rus Pazarlari'na biraktilar. igneden iplige, eskiden antikaya ne bulurlarsa satarlardi.

Dogu Bloku'nun tipik pazarlari bunlar aslinda.

Daha onceki yillarda, aracisiz antika ve/veya degerli ev esyalari bulunurdu. Cok aldik, ya dagittik ya da ayrilirken birakmak zorunda kaldik.

Bu pazarlar bana hep sihirli gelir. Nereden neyin cikacagi belli olmayan, her tezgahta mutlaka bir mucevher barindiran sihirli yerler.

twinpeakprimitives said...

He bir dahakine bize da al bu oyuncuklardan Dudu.
Tahta oyuncuklar kefli oluyur.

Nursun's Insights said...

Essheduenle.... Nurdan bana mosaj birakmis. Iyi saatte olsunlar.

Anonymous said...

bu pazarlardan alınma dokuma uzun divanlarda kullanılan kilim desenli iki kırlentim ve kumaşlarım var ne güzel pazarlardı onlar yaşanmışlığı olan objeler eşyalar eskiler hep çekici gelir bana. düşünmek acaba kimindi nasıl bir evdeydi gibi soruları.

Nursun's Insights said...

Of aman ne kadar gec cevap veriyorum vallahi kusura bakmayin. bir kac gundur ozele firsat kalmamisti.

Her esyanin ruhu ve enerjisi var bence de. Onceki yasanmisliklari tasiyorlar. Zaten bir insanin enerjisi oradan ayrilsa bile, bulundugu noktada en az 10 yil kalir derler. Hem ilginc hem de acayip bir durum ....

Anonymous said...

bende üç G çağı dedikleri şu zamanda uzaya uydular fırlattığıyla övünen ülkemde sokağıma bağlantı kablosu döşeyemedikleri için internetsiz olduğumdan anca iş yerinde küçük molalarda gezebiliyorum blogları. 10 yıl demek vay beeee

Post a Comment

Thanks for your comments.

background

free counters