Saturday, November 3, 2012

TINKER'IN KARUSELI


'' Yeni Yıl yaklaşıyor.Ana karaya gidecek hediyelerin yoğun hazırlığından başını kaldırmaya fırsat bulamayan Tinker, günlerdir hummalı bir çalışma içindedir. 

Bir bebeğim ilk gülümsemesini duyulduğunda Tinker insiyaki olarak ‘Atlı Karınca' dedi ve 'evet,  en uygunu bu olur’ diye düşünerek ayağa kalktı. O ilk gülüş ile doğan periyi heyecanla karşılamaya giden diğer perilerin sevinçli koşuşturmalarına katılmadan elindekilerini bitirmeye kararlıydı.

Periler ülkesinde oradan buradan topladığı ‘Kayıp Şeyler’ dolabından  yeni yıl ve aralarına yeni katılacak peri için özel bir hediye hazırlamak üzere malzemelerimi hızlı bir şekilde tasnifledi.

Peri Peter'dan ödünç  aldığı peri tozunu çarkın üzerine döktüğü an kulağına gelen müzik sesi ile başını kaldırıp gülümsedi. Günün ilk ışıkları Peri Ülkesinin üzerinde tembl tembel gezinmeye başlamıştı bile. Ellerini beline koyup gerinmek üzere geri çekildiğinde Karusel neşeli neşeli müzik eşliğinde dönüyordu. Tinker içinden 'hangi eve uğrarsa o eve sevinç ve bolluk getirsin, mutluluğu müziği ile birlikte çoğaltsın' diyerek, onu ana karaya taşıyacak gruba haber vermek üzere şeffaf ve parlak kanatlarını sevinçle çırparak Çınar ağacı'na doğru uçmaya başladı.''




* Video sabah'in erken saatlerinde cekildiginden, ses uykuludur, bilgiayarinizin ayarlari ile oynamayiniz.


Kar'ın buz gibi bir rüzgarla birlikte yanaklara soğuk öpücükler kondurduğu bir Aralık Pazar gününde yılbaşı hazırlığı ve hediye almak için dolaşırken  kulağımıza gelen tatlı sesler bizi minik bir Karusel'e doğru yönlendirdi. Nurdan ‘duydun mu bak fısıldıyor, bunu bana alırmısın?’ diye sordu.

Ne fısıldıyor olduğunu ben hiç duymadım, ancak Nurdan geçenlerde, ‘gene fısıldadı, gitmek istediği bir yer varmış, oraya götürmemiz gerekiyor’ dediğinde de hiç şaşırmadım.

Biz onu gitmek istediği yere götürdük. O gittiği yerin tatlı sahibine de istediği bir şey olduğunda fısıldayacaktır. Ama ben gittiği yerden çok memnun olduğunu ve gerçek evini bulduğunu düşünüyorum. 

Derler ki; 'Karusel'in fısıltılarını duyabilenler,  ilk gülüşleri ile perilerin doğmalarına neden olan bebekler 'dir'

7 comments:

twinpeakprimitives said...

Hee Dudu,

Sen benim lafımı çok dinlemen ama eşref saatine denk gelen minik Karusel fısıltılarına yakşiki kulak astın :))

Perilerin gücü adına!

Nursun's Insights said...

Ivet. Höt höt olsak da arada yumuşuyoruk.

Periler sağ olsunlar.

gooogoook said...

Çook güzel olmuş buu:) çok sevdim, tatlı hazırlıklarınızı ve yağan güzelim karı da görmüş olduk, yanınızdaymış kadar oldum inanın;) sevgiler.

Nursun's Insights said...

He hee... de mi

Ama isin komigi ben bu kar yagisina ucagi kacirdigim icin yetisemedi. Aksam ulasabildigimde kar yagisi bitmisti :(

Unknown said...

yok böyle bir yeni yıl aşkı, yok böyle bir kar tutkusu. acar muhabir Nurdan Hanım mı acaba ?

Esen Can said...

Bu kez sesli izledim videoyu, aynı performansı bu yılbaşı gelmeden yine bekliyoruz Nurdan hanımdan, artık nerden yayın yapmak isterse, ordan :)
Tinker'a selam, Karusel de şans getirsin yeni evine inşallah...

Nursun's Insights said...

Eveeet, Tinker seamlari alip basina koydu Esen Hanim, bil -mukabele dedi, uzerimde kalmasin.

Acar muhabir ve sabah Mahmuresi Sultani Nurdan hanim oluyurlar, ben o arada ucak kacirmak ile mesguldum :D)))) Yani yolcu olarak Filiz Hanim, Hava Korsanligi yapmiyorum.


Kizin gozleri yollarda kalmis.

Post a Comment

Thanks for your comments.

background

free counters